Vanilja-lakkapiirakka

Jälkiruoka
(32)
Kommentit
Vanilja-lakkapiirakka

Ihana vanilja-lakkapiirakka vie kielen mennessään! Piirakassa voi käyttää lakan sijaan myös muita myöhäiskesän marjoja, kuten karpaloita tai herukoita.

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/vanilja-lakkapiirakka/

Ainekset

8 annosta

Pohja

Vehnäjauhoja
3 dl
Sokeria
2 rkl
Arla® Meijerivoita
125 g
Kananmunan keltuainen
1

Täyte

Kananmunat
3
Sokeria
1½ dl
Vaniljasokerit
½ tl
Vaniljatanko
½
Arla® Lempi Kermaviiliä 15%
2 dl
Vehnäjauhoa
2 rkl

Koristelu

Lakkoja
2 dl
Lakkahilloa
1 dl

Tee näin:

Pohja

  • Nypi jauhot, sokeri ja voi muruiseksi taikinamassaksi. Lisää keltuainen ja työstä tasaiseksi taikinaksi. Painele se noin 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Täyte ja paistaminen

  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Raaputa vaniljatangosta siemenet. Sekoita muna-sokerivaahtoon mukaan vaniljasokeri, vaniljansiemenet, sokeri, kermaviili ja jauhot. Kaada taikina piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa noin 35 minuutin ajan. Anna jäähtyä. Sekoita marjat ja hillo keskenään. Levitä marjaseos piirakan päälle ja tarjoile.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet