Toscakakku

Toscakakku

Toscakakku on toscapiirakkaa muistuttava mantelinen kahvipöytien suosikkileivonnainen. Kokeile jo tänään!
https://www.arla.fi/reseptit/toscakakku/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Sekoita keskenään kermaviili ja jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halkaisijaltaan noin 24 cm). Paista uunin alaosassa 20-25 min. Sulata voi kattilassa. Lisää kattilaan loput ainekset ja keitä miedolla lämmöllä 1-2 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut. Levitä kuorrutus kakun päälle ja paista vielä 10-15 minuuttia uunin keskiosassa. Anna kakun seistä vuoassa muutama minuutti. Nosta toscakakku pois vuoasta ja anna jäähtyä.
Valmis!

Ainekset

150 g
Sokeria
2 dl
Kananmunia
2
½ dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Kuorrutus
75 g
Hienonnettuja mantelia
2 dl
Sokeria
½ dl
Hunajaa
½ dl
Vehnäjauhoa
1½ rkl
1½ rkl