Tiikerikakku

Tiikerikakku

Klassinen tiikerikakku on makea leivonnainen, joka on helppo ja nopea herkku niin jälkiruaksi kuin kahvipöytään. Toinen taikina saa värinsä kaakaojauheesta.
https://www.arla.fi/reseptit/tiikerikakku/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 170 asteeseen. Voitele kakkuvuoka (tilavuus n. 1l).
  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja maito.
  • Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, siivilöi ja nostele kevyesti taikinan joukkoon.
  • Jaa taikina kahteen kulhoon. Sekoita toiseen taikinaan vaniljasokeri ja toiseen kaakaojauhe.
  • Lusikoi kahta taikinaa sekaisin kakkuvuokaan. Lopuksi sekoita vielä kevyesti lusikalla.
  • Paista 55-60 minuuttia, kunnes kakkuun työnnetty hammastikku tulee ulos puhtaana. Anna jäähtyä.
  • Viipaloi tiikerikakku tarjottavaksi.
Valmis!

Ainekset

175 g
Sokeria
2 dl
Kananmunia
3
2 rkl
Vehnäjauhoa
2 dl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Kaakaojauhetta
2 rkl