Sticky buns

Sticky buns

60+ min
Sticky buns ovat amerikkalaisia ihanan pehmeitä ja tahmeita pullia. Paista sticky bunsit pellillä tai muffinssivuoassa. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/sticky-buns/

Tee näin:

Sticky buns
  • Valmista ensiksi sticky buns -pullataikina. Murustele hiiva leivontakulhoon. Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada neste hiivan päälle ja sekoita kunnes hiiva liukenee.
  • Lisää sokeri, kardemumma, kananmuna, suola ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa tasaisesti. Anna pullataikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia.
  • Valmista seuraavaksi sticky buns täyte. Vispaa voi, sokeri ja kaneli pehmeäksi ja ilmavaksi sähkövatkaimella.
  • Voitele uunivuoka (n. 20 x 30 cm). Levitä taikina kevyesti jauhotetulle leivinpaperille. Vaivaa ja kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 50 x 30 cm).
  • Levitä täyte taikinan päälle ja rullaa se kokoon pituussuunnassa. Leikkaa rulla 16 palaan. Aseta sticky bunsit leikattu pinta ylöspäin vuokaan. Anna pullien kohota leivinpaperin alla 1–1,5 tuntia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Voitele sticky bunsit kananmunalla. Kypsennä uunin keskitasolla 18–20 minuuttia.
  • Valmista lopuksi kuorrute. Sekoita tomusokeri, vesi ja vaniljasokeri tasaiseksi kuorrutteeksi. Ripottele kuorrute sticky bunsien päälle ennen kuin pullat ovat jäähtyneet.
Valmis!

Ainekset

Sticky buns
Hiiva
½
100 g
2 dl
Vaaleaa muscovadosokeria
1 dl
Kardemummaa
1 tl
Kananmuna
1
Suolaa
½ tl
Jauhoja
7½ dl
Täyte
75 g
Sokeria
3 dl
Kanelia
2 rkl
Voitelu
Kananmuna
1
Kuorrute
Tomusokeri
75 g
Vettä
2½ rkl
Vaniljasokeria
1 tl
Lisää herkullisia ideoita
Amerikkalaiset pannukakut
30 minuuttia
Amerikkalaiset pannukakut
(28)
Suklaamuffinit
45 minuuttia
Suklaamuffinit
(16)