Samppanjasorbetti

Samppanjasorbetti

Sorbetti on hauska ja erilainen tapa tarjoilla kuohuviini juhlavieraille. Tarjoile sorbettti palloina martini- tai samppanjalaseista.
https://www.arla.fi/reseptit/samppanjasorbetti/

Tee näin:

  • Lisää sokeri ja vesi kattilaan ja kiehauta. Keitä noin 2 minuuttia ja jäähdytä seos. Sekoita jäähdytetty siirappi ja viini keskenään ja jäädytä se kahdessa suljetussa laatikossa, noin 6 tuntia. Kaavi jäädyke isoon kulhoon ja vatkaa se käsivatkaimella. Jäädytä se uudelleen, vähintään 4 tuntia. Tarjoilu: Ota jäädyke pois pakastimesta noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Muodosta sorbetista palloja ja tarjoile pallot martini- tai samppanjalaseissa.
Valmis!

Ainekset

Sokeria
400 g
Vettä
5 dl
Makeaa kuohuviiniä (esim. muscattia tai spumantea)
1½ l