Raparperi-jäätelökakku

Raparperi-jäätelökakku

Ihanan marenkinen raparperi-jäätelökakku maistuu taivaalliselta kuumana kesäpäivänä. Koristele kakku vaaleanpunaisilla ruusun terälehdillä!
https://www.arla.fi/reseptit/raparperi-jaatelokakku/

Tee näin:

  • Vatkaa kerma kulhossa. Sekoita joukkoon tomusokeri ja rahka. Aseta toinen marenkipohjista pyöreään irtopohjavuokaan (n. 24 cm halkaisijaltaan). Levitä puolet jäätelötaikinasta marengin päälle, pysyen kuitenkin 1-2 cm päässä marengin reunasta. Lisää päälle toinen marenkilevy ja levitä loput taikinasta päällimmäiseksi. Laita pakastimeen vähintään 5 tunniksi. Nosta kakku jääkaappiin noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Raasta valkosuklaa karkeaksi raasteeksi. Koristele kakku raasteella ja vaaleanpunaisen ruusun terälehdillä.
Valmis!

Ainekset

3 dl
Tomusokeria
1 dl
Raparperi-mansikkarahkaa
500 g
Pyöreää marenkikakkupohjaa
2
Valkosuklaa
50 g