Pinaattipiirakka

Pinaattipiirakka

Suolaiset piirakat, kuten pinaattipiirakka, sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Tässä reseptissä on pääraaka-aineena pinaatti!
https://www.arla.fi/reseptit/pinaattipiirakka/

Tee näin:

Pohja
  • Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sekoita voi ja jauhot, lisää maito ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan (ø noin 23 cm). Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Täyte
  • Valuta pinaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja silppua valkosipuli. Puolita tomaatit.
  • Sekoita crème fraiche, maito, kananmunat ja sitruunankuoriraaste.
  • Laita pinaatti, sipuli, valkosipuli ja tomaatit piirakkapohjalle.
  • Kaada päälle munamaito ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
  • Paista aluksi uunin alatasolla ja lopuksi keskitasolla yhteensä noin 35-40 minuuttia.
Valmis!

Ainekset

Täyte
Pakastepinaattia sulatettuna
250 g
Sipuli
1
Valkosipulinkynsi
1
Kirsikkatomaatteja
150 g
200 g
Tilliä silputtuna
1 rkl
Mustapippuria
2 ripausta
Suolaa
½ tl
1 dl
Kananmunia
3
Sitruunan kuori
½
1 dl
Lisää herkullisia ideoita