Pinaatti-pekoni-raejuustopiirakka

Pinaatti-pekoni-raejuustopiirakka

Suolaiset piirakat sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Tälle piirakalle antaa makua pekoni ja pinaatti. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/pinaatti-pekoni-raejuustopiirakka/

Tee näin:

Pinaatti-pekoni-raejuustopiirakka
  • Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
  • Nypi voihin jauho-mausteseos ja lisää loppuvaiheessa vesi.
  • Vuoraa taikinalla, halkaisijaltaan noin 27 cm, voideltu piirasvuoka. Paista pohjaa uunin alaosassa 10-15 minuuttia.
  • Huuhdo pinaatti ja poista lehtiruodit. Suikaloi pinaatti ja pekoni.
  • Paista ensin pekoni rapeaksi kuumalla pannulla ja lisää pannulle pinaatti sekä sipulisilppu ja paprikakuutiot. Paista, kunnes pinaatti ja sipuli hieman pehmenevät.
  • Ota pannu levyltä ja sekoita joukkoon muut ainekset ja mausteet. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja ripottele juustoraaste pinnalle.
  • Jatka paistamista uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
  • Tarjoa pinaatti-pekoni-raejuustopiirakka raikkaan salaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Pohja
100 g
Oreganoa
1 rkl
Suolaa
½ tl
Hiivaleipävehnäjauhoa
2½ dl
Kylmää vettä
2 rkl
Täyte
Tuoretta pinaattia
150 g
(amerikan) pekonia
170 g
Isohko sipuli hienonnettuna
1
Paprika kuutioina
noin ½
250 g
1 dl
Kananmunia
3
Suolaa
1 tl
Kurkuma
½ rkl
Mustapippurirouhetta
½ tl
1 dl
Lisää herkullisia ideoita