Pekoni-sipulipiirakka

Pekoni-sipulipiirakka

Tämä pekoni-sipulipiirakka ei jätä ketään kylmäksi! Vastustamaton pekoni saa seurakseen ruispohjalle maukkaan sipulin ja täyteläisen Arla Lempi Créme fraîchen.
https://www.arla.fi/reseptit/pekoni-sipulipiirakka-ruispohjalla/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan pekoni-sipulipiirakka. Mittaa pohjan ainekset kulhoon ja alusta taikina käsin. Peitä kelmulla ja jätä jääkaappiin noin tunniksi.
  • Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kauli taikina ohueksi ja painele öljyttyyn vuokaan. Laita öljytty leivinpaperi taikinan päälle ja siihen paino päälle. Voit käyttää kuivattuja herneitä, merisuolaa tai kolikoita.
  • Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  • Pilko pekoni, ruskista kuumalla pannulla ja nosta sivuun. Paista sipuli pekonirasvassa. Aseta pekoni ja sipuli esipaistetulle piirakkapohjalle
  • Riko munat kulhoon ja riko niiden rakenne vatkaimella. Lisää crème fraiche ja kerma. Mausta massa suolalla ja pippurilla. Kaada piirakkavuokaan ja ripottele juustoraaste päälle.
  • Paista uunissa 175 asteessa 25-30 minuuttia kunnes väri on kauniin kullanruskea ja munamassa on hyytynyt täysin.
  • Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen leikkaamista. Voit tarjoilla piirakan myös kylmänä. Piirakan voi valmistaa mysö valmiista ruistaikinasta.
Valmis!
Vinkki

Reseptin on laatinut Aki Kinnunen Suomen kokkimaajoukkueesta

Ainekset

Täyte
Pekonia
300 g
Suurta keltasipulia suikaloituna
4
Kynttä valkosipulia murskattuna
2
1 prk
1½ dl
Kananmunia
3
150 g
Suolaa
2 tl
Mustapippuria
Timjamia
Pohja
200 g
Vehnäjauhoa
2½ dl
Ruisjauhoa
1½ dl
Vettä
1½ rkl