Omena-murupiirakka

Omena-murupiirakka

Klassinen omena-murupiirakka on vastustamaton jälkiruoka. Tarjoile piirakka kotitekoisen vaniljakastikkee tai vaniljaisen kermavaahdon kera.
https://www.arla.fi/reseptit/omena-murupiirakka/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan omena-murupirakka kuumentamalla uuni 225°C asteeseen.
  • Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi leikattuina paloina, ja hienonna kaikki rakeiseksi massaksi.
  • Kuori, poista ydin ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja sekoita sokerin ja kanelin kanssa uunivuoassa.
  • Levitä murutaikina täytteen päälle.
  • Paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia.
  • Tarjoile valmis omena-murupiirakka klassisen vaniljakastikkeen kanssa.
Vaniljakastike
  • Leikkaa vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää myös vaniljatanko kattilaan (vaniljatanko voidaan korvata 1 rkl vaniljasokeria, joka sekoitetaan kylmään kastikkeeseen). Lisää kattilaan maito ja 1 dl kermaa. Kiehauta. Ota pois liedeltä ja anna seistä 10-15 minuuttia. Poista vaniljatanko.
  • Vatkaa joukkoon keltuaiset, sokeri ja perunajauhot.
  • Kuumenna kastike keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se alkaa paksuuntua.
  • Kaada kastike kulhoon ja vatkaa kylmäksi.
  • Vatkaa loput kermasta ja sekoita se kylmään vaniljakastikkeeseen.
Valmis!
Vinkki

Omena-murupiirakka voidaan tarjoilla myös Arla Luonto+ vaniljajogurtin kera.

Ainekset

Vehnäjauhoja
3 dl
Hienosokeria
3 rkl
100 g
Täyte
Omenoita
4
Hienosokeria
½ dl
Kanelia
1 tl
Tarjoiluun klassinen vaniljakastike
Vaniljatanko
½
2 dl
3 dl
Kananmunan keltuaisia
2
Hienosokeria
2 rkl
Perunajauhoja
2 tl