Nyhtökaurastroganoff

Nyhtökaurastroganoff

30 minuuttia
Nyhtökaurastroganoff – kasvissyöjän herkkuruoka! Pehmeä kerma, maukkaat sienet ja kuiva valkoviini tuovat tähän nyhtökaurastroganoffiin täyteläisyyttä ja makua.
https://www.arla.fi/reseptit/nyhtokaurastroganoff/

Tee näin:

Sienet ja sipuli
  • Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Valmista kasvisliemi 1,5 dl:stä vettä ja ½ kasvisliemikuutiosta. Nopeimmin se käy mikrossa. Kuumenna kasarissa tai pannulla loraus oliiviöljyä. Paista sipuleita öljyssä, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää kasariin herkkusienet ja purista joukkoon valkosipulinkynnet.
Mausta
  • Mausta teelusikallisella suolaa ja paprikajauhetta. Lisää vielä chilijauhe. Paista, kunnes sienet ovat saaneet väriä. Mittaa joukkoon tomaattipyree ja paista hetki.
Nesteytys
  • Lisää 1 dl viiniä ja keitä, kunnes viini on lähes haihtunut. Kaada joukkoon kasvisliemi ja Arla Lempi ruokakerma. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä kansi päällä ja valmistele sillä välin nyhtökaura.
Nyhtökaura
  • Kuumenna toisella pannulla loraus oliiviöljyä. Lisää nyhtökaura kuumalle pannulle. Mausta ½ teelusikallisella suolaa ja ½ teelusikallisella paprikajauhetta. Kun nyhtökaura on ruskistunut, mittaa joukkoon ½ dl valkoviiniä. Pyörittele nyhtökaurat viinissä ja anna viinin kiehahtaa, kunnes se on lähes haihtunut. Lisää nyhtökaurat kastikkeen joukkoon. Anna muhia viisi minuuttia kannen alla.
Lisukkeet
  • Tarjoa nyhtökaurastroganoff heti riisin tai keitettyjen perunoiden kera.
Valmis!
Video
Nyhtökaurastroganoff

Katso videolta vinkit nyhtökaurastroganoffin valmistukseen!

Ainekset

Nyhtökaurastroganoff
Herkkusieniä (tai herkkutatteja tai kantarelleja)
100 g
Sipuli
1
Puolikas kasvisfondi
Vettä
3 dl
Oliiviöljyä
Valkosipulinkynsiä
2
Suolaa
1½ tl
Chilijauhetta
¼ tl
Paprikajauhetta
1½ tl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Kuivaa valkoviiniä
1½ dl
15 % ruokakermaa
2 dl
Maustamatonta nyhtökauraa
250 g
Lisää herkullisia ideoita