Nektariini-suklaatäytekakku

Nektariini-suklaatäytekakku

Herkullinen suklaatäytekakku nektariinitäytteellä syntyy helposti myös kotileipurilta. Hyödynnä uuden sadon nektariinit ja kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/nektariini-suklaataytekakku/

Tee näin:

Kakkupohja
  • Valmista ensiksi suklaatäytekakun pohja. Kuumenna uuni 175°C asteeseen.
  • Vatkaa sulatettu voi, sokeri ja vaniljansiemenet vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao keskenään. Sekoita jauhoseos varovasti muna-sokerivaahtoon vuorotellen maidon kanssa.
  • Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista suklaatäytekakku uunin keskiosassa noin 50 minuuttia.
  • Tarkista että kakku on myös keskeltä kypsä esim. cocktail-tikun avulla.
  • Kun suklaatäytekakku on jäähtynyt hetken aikaa, leikkaa se varovasti kolmeksi levyksi.
Nektariinitäyte
  • Leikkaa nektariinit neljään osaan - jätä yksi nektariinin neljännes koristeeksi ja kuutioi loput pieniksi kuutioiksi.
  • Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi, säästä n. 2 dl kermavaahtoa koristeeksi.
  • Sekoita kermavaahtoon nektariinit ja suklaarouhe.
  • Kokoa suklaatäytekakku. Aseta yksi kakkukerroksista tarjoiluastialle, ja levitä pohjalle puolet nektariiniseoksesta. Lisää seuraava kerros ja levitä loput nektariiniseoksesta. Lisää päälle "kanneksi" viimeinen kakkukerros.
  • Koristele suklaatäytekakku kermavaahdolla, nektariineilla ja raastetulla suklaalla.
Valmis!
Vinkki

Nektariinien sijaan voit käyttää myös aprikooseja, persikoita tai tuoretta ananasta.

Ainekset

Pohja
100 g
(250 g) sokeria (250 g)
n. 3 dl
Vaniljatangon siemenet
Kananmunia
2
Vehnäjauhoja
n. 3¾ dl
Leivinjauhetta
1 tl
Kaakaojauhetta
2 rkl
2 dl
Nektariinitäyte
Isoa nektariini
4
5 dl
Tummaa suklaa rouhittuna
100 g
Koristeluun
Nektariini
Tummaa suklaa raastettuna
Lisää herkullisia ideoita