Metsästäjänleipä

Metsästäjänleipä

Tämä makoisa metsästäjänleivän resepti oli voittoisa Arla Keittiön reseptikilpailussa vuoden 2012 syksyllä. Voittoisan reseptin taiteili Una Virroilta.
https://www.arla.fi/reseptit/metsastajanleipa/

Tee näin:

Metsästäjänleipä
  • Anna lihan olla huoneenlämmössä hyvän aikaa ennen paistoa. Leikkaa paistista viipaleita ja nuiji niitä tarvittaessa.
  • Paista puhdistetut sienet pannulla, lisää hienonnettu sipuli ja paista hetki.
  • Kaada kerma sekaan. Mausta kastike lorauksella jaloviinaa. Lisää juustoraaste.
  • Suurusta kastike maissijauhoilla tarvittaessa. Kastike saa olla melko paksua. Tarkista maku.
  • Laita uunin ylävastukset kuumenemaan täydelle teholle.
  • Paista pihvit pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Laita paistetut pihvit pellille leivinpaperin päälle.
  • Lisää päälle sienikastiketta ja gratinoi uunin yläosassa noin 8 minuuttia, kunnes kastike saa hieman väriä.
  • Paahda leivät leivänpaahtimessa tai pannulla.
  • Nosta gratinoitu pihvi leivälle ja viimeistele persiljasilpulla. Tarjoa metsästäjänleivän lisänä salaattia.
Valmis!

Ainekset

Vaaleaa leipää
4 siivua
Naudan- tai hirvenpaistia (tai jauhelihapihvejä)
4 siivua
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Sienimuhennos
Tuoreita kantarelleja
5 dl
Sipuli
1
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
1.5- 2 dl
Loraus jaloviinaa
1 dl
Suolaa
Maizenaa suurustamiseen
Persiljaa