Mehevät paprikat

Mehevät paprikat

Mehevät paprikat on ruokaisa ja herkullinen uuniruoka, joka valmistuu tuossa tuokiossa.
https://www.arla.fi/reseptit/mehevat-paprikat/

Tee näin:

Mehevät paprikat
  • Leikkaa paprikoiden yläosat irti niin, että kanta jää hattuosaan kiinni. Koverra siemenet pois. Leikkaa pohjaosa tasaiseksi, että paprikat pysyvät pystyssä.
  • Valmista täyte. Kuori porkkana ja paloittele se aivan pieniksi kuutioiksi. Leikkaa purjosta pala vaaleaa osaa, huuhdo se hyvin ja hienonna veitsellä.
  • Paista kasviksia sekoitellen voissa pannulla, kunnes porkkanat ovat vähän pehmenneet.
  • Kaada couscous kiehuvaan kasvisliemeen. Nosta kattila levyltä ja laita kansi päälle. Anna couscousin imeytyä nesteeseen.
  • Yhdistä täytteen muut ainekset juustoraastetta lukuunottamatta.
  • Jaa täyte paprikoihin ja ripottele juustoraaste päälle.
  • Nosta paprikat ja hattuosat pieneen uunivuokaan ja kuorruta 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  • Nosta hatut paprikoiden päälle.
  • Tarjoa mehevät paprikat sellaisenaan salaatin kanssa tai lisukkeena.
Valmis!

Ainekset

Keskikokoista paprika
4
Täyte
Pieni porkkana
1
Pieni pala purjoa
1 rkl
Kasvisfondia fondista
1½ dl
Couscousia
1 dl
250 g
Yrttisuolaa
1 tl
Yrttisekoitusta
1 rkl
Mustapippurirouhetta
½ tl
1 dl