Mehevä raparperipiirakka

Mehevä raparperipiirakka

Tämä mehevä raparperipiirakka on herkullinen ja maukas jälkiruoka. Koristeeksi se saa kauniin taikinaristikon. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/meheva-raparperipiirakka/

Tee näin:

Piirakkapohja
  • Paloittele voi ja sekoita jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Laita taikina tunniksi jääkaappiin vetäytymään.
  • Kaulitse taikina noin 20 x 30 cm levyksi. Leikkaa kaksi leveätä taikinanauhaa ja asettele ne uunivuoan reunoille. Säästä loput taikinasta koristeluun.
  • Kaada raparperipalat vuokaan. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään ja ripottele seos raparperipalojen päälle.
  • Leikkaa loput taikinasta suikaleiksi ja asettele raparperien päälle ristikon muotoon. Painele reunat haarukalla.
  • Voitele taikinaristikko kananmunalla. . Paista mehevä raparperipiirakka uunin keskitasolla 225 °C:ssa noin 30 minuutin ajan.
  • Tarjoa valmis mehevä raparperipiirakka lämpimänä.
Valmis!
Vinkki

Piirakan voi tehdä myös luumusosetäytteellä tai omenatäytteellä. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja mausta sokerilla ja kanelilla.

Ainekset

150 g
Vehnäjauhoja
175 g
Kylmää vettä
2 rkl
Täyte
Raparperia pilkottuna
500 g
(n. 1,5 dl) sokeria
125 g
Perunajauhoja
1 rkl
Voiteluun
Vatkattu kananmuna
1
Lisää herkullisia ideoita