Marmoroitu suklaajuustokakku

Marmoroitu suklaajuustokakku

Marmoroitu suklaajuustokakku on sekä herkullinen että kaunis vaihtoehto juhlapöytään!
https://www.arla.fi/reseptit/marmoroitu-suklaajuustokakku/

Tee näin:

Valmista pohja
  • Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi.
  • Pingota leivinpaperi (halkaisijaltaan n. 20 cm) irtopohjavuoan pohjalle.
  • Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
  • Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Valmista täyte
  • Sulata suklaa voin kera.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
  • Vaahdota vispikerma kulhossa.
  • Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokerit sileäksi.
  • Liuota pehmenneet liivatelehdet kuuman kahvin joukkoon.
  • Lisää liivateseos tuorejuuston joukkoon.
  • Lisää myös kermavaahto joukkoon hyvin vatkaten.
Kokoa kakku
  • Levitä puolet vaahdosta pohjan päälle vuokaan ja valuta puolet sulasta suklaasta vaahdon päälle.
  • Vetele haarukalla suklaaraitoja edestakaisin marmorikuvion aikaansaamiseksi.
  • Levitä loput vaahdosta päälle sekä valuta loput suklaasulasta päälle ja marmoroi myös pinta.
  • Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on meille suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut –blogin Henna.

Ainekset

Pohja
Mintunmakuisia suklaacookieita
175 g
50 g
Täyte
2 dl
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
Sokeria
½ dl
Vaniljasokeria
1 tl
Kuumaa kahvia
½ dl
Liivatelehtiä
4
Maitosuklaata
175 g
1 rkl