Lohta ja kukkakaalipyreetä

Lohta ja kukkakaalipyreetä

Paloiteltu lohi valmistuu nopeasti. Tässä reseptissä lohta haudutetaan kalaliemessä kymmenen minuuttia ja tarjoillaan maukkaan kukkakaalipyreen kera.
https://www.arla.fi/reseptit/lohta-ja-kukkakaalipyreeta/

Tee näin:

  • Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi ja keitä kermassa ja maidossa, kunnes kukkakaali on pehmeää. Valuta, mutta säästää liemi. Soseuta kukkakaali sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi, laimenna halutessasi keitinliemellä koostumusta. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Kiehauta kalaliemi paistokasarissa tai kattilassa. Leikkaa lohi paloiksi ja hauduta se liemessä kannen alla noin 10 minuuttia. Tarjoile lohi kukkakaalipyreen kera. Tarjoiluehdotus: Tarjoa keitettyjen perunoiden, kukkakaalin nuppujen, vihreän salaatin ja kuivattujen aprikoosien kera.
Valmis!

Ainekset

Lohifilee
500 g
Kalalientä
1 l
Kukkakaalipyree
Tuoretta kukkakaalinnuppuja
500 g
2½ dl
1½ dl
Suolaa
Pippuria
Sitruunamehua
½ rkl