Key Lime Pie eli floridalainen limepiirakka
Uusi

Key Lime Pie eli floridalainen limepiirakka

Herkullinen Key Lime Pie hurmaa maullaan ja kauniilla ulkonäöllään. Tämä piirakka on täynnä kesän makuja ja sen resepti on yksinkertainen toteuttaa. Tätä kannattaa kokeilla kesän juhliin tai miksei vain ihanaksi jälkiruoaksi!
https://www.arla.fi/reseptit/key-lime-pie-eli-floridalainen-limepiirakka/

Tee näin:

Key Lime Pie eli floridalainen limepiirakka
  • Kuumenna uuni 175 °C:een.
  • Murskaa tai sekoita keksit hienoksi.
  • Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon.
  • Painele seos halkaisijaltaan noin 24 cm:n irrotettavalla reunalla varustetun muotin pohjalle.
  • Paista uunin keskitasolla noin kahdeksan minuuttia.
  • Sekoita munankeltuaiset kulhossa.
  • Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja limettimehu.
  • Kaada taikina muottiin.
  • Paista vielä 15 minuuttia.
  • Anna jäähtyä ja jäähdytä tai pakasta vähintään kolme tuntia.
  • Ota piirakka pois ja anna sen seistä huoneenlämmössä noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.
  • Siivilöi päälle halutessasi tomusokeria.
  • Koristele kermavaahdolla ja limettiviipaleilla.
Valmis!

Key Lime Pie eli floridalainen limepiirakka Q&A

Key Lime Pie on floridalainen klassikko vuodesta 2006. Lue lisää alta!

Miksi limepiirakka on niin hapokas?
Avainlimetit ovat yleensä happamampia ja kitkeriä, joten varaudu siihen, että jälkiruoka on paljon hapokkaampi ja rohkeampi kuin mitä ehkä odotat. Jos piirakan hapokkuus on liian hapanta makuusi, lisää kermavaahtoon sokeria.
Miksi limepiirakka ei jähmety?
Suurin syy on se, että piirakan ei anneta jäähtyä tarpeeksi kauan. Se tarvitsee vähintään kolme tuntia jääkaapissa jähmettyäkseen kunnolla. Hyvä idea on tehdä jälkiruoka edellisenä iltana ja antaa sen jähmettyä yön yli.
Milloin limepiirakka on valmis?
Kaikki on kiinni liikkeestä. Kun täyte on keskeltä vain hieman heiluva (yleensä 15-20 minuutin kohdalla), piirakka on valmis. Anna piirakan jäähtyä kokonaan, ennen kuin laitat sen jääkaappiin viimeistelemään jähmettymisprosessiaan.
Miten teen limepiirakan täytteen?
Hapan limettimehu sakeuttaa kondensoitua maitoa luonnollisesti. Yhdistettynä munankeltuaisiin, jotka sitovat täytettä kypsennyksen aikana, saavutetaan täydellisen kermainen, vaniljakastikkeinen koostumus.

Ainekset

Key Lime Pie eli floridalainen limepiirakka
Digestive-keksejä
15
125 g
Kananmunan keltuaisia
5
Kondensoitua maitoa
4 dl
Limettimehua
1 dl
Tarjoiluun
2 dl
Limetti viipaloituna
1
Lisää herkullisia ideoita

Key Lime Pie on floridalainen suosikkipiirakka, joka maistuu jokaiselle

Tämä jälkiruoka on ollut Floridan virallinen piirakka vuodesta 2006 lähtien, ja se on saanut nimensä Florida Keysissä runsaasti kasvaneiden pienten limetsien mukaan. Tämä makea ja kirpeä piirakka tai sen versio löytyy useimpien osavaltion ravintoloiden ruokalistoilta. Yksi perinteisen reseptin suosituimmista muunnoksista on key-lime-pie-on-a-stick: paksu viipale piirakkaa kastetaan tummaan suklaaseen ja syödään tikulla.

Hauskoja ja tyylikkäitä piirakan koristeluideoita

Perinteisesti piirakka koristellaan kermavaahdolla ja ohuilla limettiviipaleilla. Käytä erilaisia pursotustekniikoita ja suuttimia koristelupelissäsi: voit käyttää tähtimäisiä kermapisteitä, jotka vuorottelevat limenviipaleiden kanssa, ja suuria röyhelöitä, jotka on päällystetty sokeroidulla limenkuorella. Hauska vaihtoehto on kokeilla pie-on-a-stick-trendiä: leikkaa piirakka viipaleiksi ja pakasta noin kaksi tuntia. Työnnä ponnahdusjäätelötikku, kasta suklaaseen (sulata 265 g tummaa suklaata ja 1 rkl kookosöljyä) ja ripottele päälle hienoksi raastettua limen kuorta.

Tarjoiluehdotuksia limepiirakalle

Tämä jälkiruoka tarjoillaan parhaiten kylmänä runsaan kermavaahdon kera. Vähemmän perinteinen, mutta yhtä herkullinen yhdistelmä on kevyt kookosjäätelö, joka kumoaa täydellisesti piirakan rohkean ja kirpeän maun. Peitä piirakka löyhästi kelmulla tai alumiinifoliolla ja säilytä jääkaapissa enintään kolme päivää. Kuori saattaa hieman vetistyä, mutta piirakka on silti maultaan herkullinen.