Kanawrapit meksikolaisella maissisalaatilla

Kanawrapit meksikolaisella maissisalaatilla

30 minuuttia
Kanawrapit meksikolaisella maissisalaatilla tuovat väriä ja makua niin lounas- kuin päivällispöytään! Tämä aurinkorantojen nopea herkku on helppo valmistaa ja se sopii myös eväsretkille matkaevääksi. Värikäs maissisalaatti saa lisää makua makeasta chilikastikkeesta. Näistä tulee helposti uusi arjen suosikki!
https://www.arla.fi/reseptit/kanawrapit-meksikolaisella-maissisalaatilla/

Tee näin:

Meksikolainen maissisalaatti
  • Sekoita maissi, tomaatit, avokado, punasipuli, korianteri, limemehu ja suola hyvin keskenään.
  • Mausta maissisalaatti maun mukaan.
Kanan kuorrute
  • Leikkaa kanafileet pieniksi suupaloiksi ja sekoita ne tacomausteseoksen, sekä suolan kanssa.
  • Anna öljyn ja voin muuttua pannulla kullanruskeaksi ja paista kuorrutettuja kanapaloja pannulla noin minuutin ajan kummaltakin puolelta.
  • Vähennä lämpöä ja kypsennä keskilämmöllä, kunnes kanapalat ovat kypsiä. Jätä kanapalat pannulle odottamaan annosten kokoamista.
Kastike
  • Sekoita rahka, chilikastike ja suola keskenään. Laita kastike maustumaan jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi.
  • Mausta kastike lopuksi maun mukaan.
Kanawrappien kokoaminen
  • Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeiden mukaan.
  • Laita maissisalaatti, kastike, kana ja salaatinlehdet eri kulhoihin ja tarjoile ne erikseen, jotta jokainen saa koota mieleisensä wrapin.
Valmis!
Tiesitkö?

Paras tapa kääriä kanawrap, on taittaa se burriton tapaan. Aseta eri täytteet tortillan alaosaa kohti ja taita alaosa täytteen päälle. Tämän jälkeen taita toinen sivu päälle ja rullaa wrap kiinni. Yritä muotoilla niin, että taitteesta tulee kireä, jotta täytteitä ei valu ulos. Kokeile käyttää kanawrapin sulkemiseen hieman kastiketta tai kääri kanawrapin pohjalle tiukasti alumiinifoliota, jotta se pysyy kiinni.

Kanawrapit meksikolaisella maissisalaatilla Q&A

Kanawrap meksikolaisella kanasalaatilla on herkullinen ja nopea vaihtoehto lounaaksi tai välipalaksi! Jos haluat lisätietoja tästä ruokalajista, lue vastauksemme alla oleviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Miten tehdä kanawrappeja?
Kanawrapit ovat maukas tapa tehdä yksinkertaisesta, miedonmakuisesta kanasta herkullinen lounas tai välipala. Valmista ensin meksikolainen maissisalaatti, jotta sen eloisat maut ehtivät marinoitua ja imeytyä. Leikkaa sillä välin kanafileet suupaloiksi ja mausta ne suolalla ja taco-mausteseoksella. Paista ne pannulla korkealla lämpötilalla ja kypsennä loppuun keskilämmöllä käännellen niitä välillä muutaman minuutin ajan. Kokoa lämmitettyihin vehnätortilloihin mausteista kanaa, meksikolaista maissisalaattia ja makeaa chilikastiketta, niin saat värikkään ja makurikkaan aterian.
Miten kanawrap kääritään?
Helpoin tapa on taittaa kanawrap burritotyyliin, jolloin se ei hajoa. Aseta täytteet tortillan alaosaan ja taita alaosa sitten täytteen päälle. Ota toisesta sivusta kiinni, taita se täytteen ja alaosan päälle ja rullaa sen jälkeen kanawrap tiukaksi paketiksi. Voit laittaa kanawrapin myös folion sisään, jolloin mahdollisesti tippuvat täytteet jäävät sen sisään.
Mitä laittaa kanawrapin sisään?
Wrappien täytteisiin voi kuulua erilaisia levitteitä, vihanneksia ja kastikkeita. Kanawrap meksikolaisella kanasalaatilla-reseptissämme valitsimme taco-maustetun lihan ja avokadolla maustetun meksikolaisen maissisalaatin yhdistelmän. Salaatti tarjoaa runsaasti erilaisia makuja ja tekstuureja, ja kun siihen lisätään hieman rapeaa romainesalaattia ja kermaista, mausteisen makeaa kastiketta, saat loistavan valikoiman ihanan värikkäitä ja makurikkaita kanawrapin täytteitä.
Voiko kanawappeja pakastaa?
Emme suosittele pakastamaan kanawrappeja. Maissisalaatissa käytetyt avokadot ja tomaatit voivat menettää pakastaessa makunsa, sekä niiden tekstuuri voi muuttua mössöksi. Siksi suosittelemme pakastamaan tortillat ja kypsennetyn kanan erikseen ja tekemään salaatin tuoreena. Tortillat säilyvät pakastimessa jopa 6 kuukautta, kun taas liha säilyy jopa 4 kuukautta. Molemmat kääritään kelmuun tai alumiinifolioon ja laitetaan pakastepussiin tai ilmatiiviiseen astiaan ennen pakastamista.
Miten tehdä meksikolaista salaattia?
Maissisalaatti on loistava täyte kanaa sisältäville wrapeille, eikä meksikolaisvaikutteinen salaatti ole poikkeus. Meksikolainen maissisalaatti on helppo ja nopea valmistaa. Sekoita maissia, kuutioituja tomaatteja ja avokadoja, hienonnettua sipulia ja korianteria, vastapuristettua limen mehua ja hieman suolaa keskenään. Maista tuoretta, kylmää salaattia, jos se kaipaa lisää kirpeyttä tai suolaa. Jos tomaatit ovat hyvin happamia, voit ripotella niihin hieman sokeria vastapainoksi happamuudelle ja luoda meksikolaisen maissisalaatin, jossa on kirkas ja tasapainoinen makuprofiili.
Kuinka kauan meksikolainen maissisalaatti säilyy?
Meksikolainen maissisalaatti avokadon kanssa säilyy oikein säilytettynä 3-4 päivää. Siirrä mahdolliset ylijäämät ilmatiiviiseen astiaan, jotta sen eloisat värit ja maut säilyvät. Varmista, että avokadopalat on kuorrutettu happamalla limemehulla, jotta ne eivät ruskistu hapettumisen vuoksi. Tomaateista saattaa irrota melko paljon nestettä, joten maissisalaattia voi olla tarpeen valuttaa hieman ennen sen käyttämistä täytteenä.

Ainekset

Maissisalaatti
Maissi
250 g
Luumutomaatteja
6
Punasipuli
1
Avokado
1
Korianteria
1 dl
Limettimehua
1 rkl
Suolaa
½ tl
Kanan kuorrute
Broilerin rintafileetä
500 g
Tacomaustetta
2 rkl
Suolaa
½ tl
15 g
Rypsiöljyä
1 rkl
Kanawrapin kastike ja tortillat
200 g
Makeaa chilikastiketta
2 rkl
Suolaa
½ tl
Vehnätortillaa
8
Romaine-salaattia
150 g

Maustettua kanaa ja maissisalaattia

Vehnätortillat ovat miedon makuisia, joten ne sopivat täydellisesti mausteiselle kanawrapille, jossa on avokadoa, maissia sekä tomaattia. Kanawrap meksikolaisella maissisalaatilla on täynnä erilasia makuprofiileja, sillä murean kanan ja vivahteikkaan salaatin lisäksi wrappiin laitetaan makeaa chilikastikketta.

Pehmeään vehnätortillaan kääritty tacomaustettu kanamme, maustettu maissisalaatti ja makea kastike ovat täydelliset ainekset maukkaaseen kanawrappiin.

Lorauta päälle makeaa chilikastiketta

Tämä maukas wrap tarvitsee herkullisen kastikkeen, joka sitoo kaiken yhteen. Rahkan käyttö takaa kermaisen pohjan, jossa on pientä makua. Koostumukseltaan jogurttimainen rahka sopii hyvin tuoreisiin kastikkeisiin.

Kevyen maitotuotteen maustaminen makealla chilikastikkeella ja pienellä ripauksella suolaa antaa sille ihanan monipuolisen makuprofiilin, joka on makea, mausteinen, raikas, kirpeä ja täydellinen kanawrapille.

Mehukasta kanaa tacomausteella

Miedonmakuinen kana maistuu hyvältä monenlaisten marinadien ja mausteiden kanssa. Kanaa sisältävässä wrap-reseptissämme olemme päättäneet maustaa sen parhailla mausteilla, joita tex-mex-keittiöllä on tarjota.

Perinteisissä tacomausteseoksissa on yleensä kirpeää valkosipuli- ja sipulijauhetta sekä lämmittäviä mausteita, kuten chilijauhetta, savuista paprika- ja cayennepippuria, jauhettua juustokuminaa, oreganoa ja rouhittuja punapippurihiutaleita. Tämä hämmästyttävä makuyhdistelmä antaa miedolle kanalle runsaasti tulisuutta ja makua, joka sopii sen ihanan mehukkaaseen ja mureaan rakenteeseen.

Jos haluat kokeilla lisää tortillareseptejä, joita voit muunnella loputtomasti, naudanliha enchiladas tomaattisalsalla ja chimichangalle voivat olla sinulle hyviä vaihtoehtoja!

Meksikolainen maissisalaatti täynnä perinteisiä makuja

Helppo meksikolainen kanawrap tarvitsee tietysti valikoiman tuoreita ainesosia, jotta siitä tulee maukas ateria. Siksi olemme hakeneet inspiraatiota aidosta meksikolaisesta maissisalaattireseptistä ja valinneet joitakin tämän keittiön merkittävimpiä makuja.

Maissin, tomaattien, avokadon ja punasipulin yhdistelmä on maukas sekoitus makeaa, kirpeää ja voimakasta makua. Sipulin terävyyttä tasapainottaa avokadon mieto kermaisuus, jonka vastapainona on taas hieman kevyempi maissi. Korianteri ja lime tuovat raikkautta, happamuutta ja ihania sitruksisia makuja, jotka piristävät värikästä salaattia muodostaen täydellisen tasapainoisen makuyhdistelmän meksikolaista maissisalaattia sisältävälle kanawrapillemme.

Tee siitä oma

Jos tacomauste on loppu tai haluat erilaisen makuprofiilin, voit tehdä kotitekoisen BBQ-marinadin. Sekoittamalla aineksia, kuten ketsuppia, soijakastiketta, omenaviinietikkaa, hunajaa, tomaattipyreetä, inkivääriä ja paprikaa, voit marinoida lihan värikkäällä ja tuoksuvalla tahnalla. BBQ-kanawrapin savuiset maut sopivat hyvin yhteen rapean meksikolaisen maissisalaattimme makuprofiilin kanssa.

Voit kokeilla myös sitruunakana-wrapia, jossa liha marinoidaan herkullisessa sekoituksessa oliiviöljyä, murskattua valkosipulia, sitruunankuorta, sitruunamehua, sitruunapippuria sekä sitruksisia mausteita, kuten jauhettua kuminaa ja korianteria. Sitruunan maku sopii hyvin yhteen mausteisen-makean kastikkeemme, sekä raikkaan ja sitruksisen maissisalaatin kanssa. Kokeile eri mausteita löytääksesi täydellisen kanawrap juuri sinun makuusi!