Kahvikakku

Kahvikakku

Tämä kahvilta maistuva täytekakku on oivallinen tarjottava juhliin kuin juhliin.
https://www.arla.fi/reseptit/kahvikakku/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 18cm irtopohjakakkuvuoka ja peitä pohja leivinpaperilla. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kananmunat joukkoon yksi kerrallaan ja sekoita niin kauan, että taikina on tasaista. Lisää joukkoon vielä vaniljasokeri. Sekoita maito ja pikakahvijauhe, ja lämmitä hetki mikrossa siten, että kahvijauhe liukenee. Sekoita kahvi taikinan joukkoon. Nostele jauhot taikinan joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa 30 minuuttia. Kokeile esim. hammastikulla kakun kypsyyttä; tikun pitäisi tulla kypsästä kakusta puhtaana ulos. Aseta vuoka ritilälle ja anna jäähtyä. Anna voin pehmetä kulhossa ja vatkaa se tomusokerin kanssa pehmeäksi vaahdoksi. Lämmitä maito ja sekoita sen joukkoon pikakahvijauhe (tuloksena pitäisi siis olla kahvia). Sekoita hieman jäähtynyt maitokahvi ja voi-sokerivaahto tasaiseksi massaksi. Leikkaa kakku vaakatasossa kahteen osaan. Aseta pohja lautaselle ja levitä päälle kerros täytettä. Nosta toinen puoli kakusta päälle ja levitä loppu täyte kakun päälle kuorrutteeksi. Sirottele päälle hasselpähkinärouhetta. Viipaloi ja tarjoile.
Valmis!

Ainekset

150 g
Sokeria
150 g
Kananmunia
2
Vaniljasokeria
1 tl
Arla® Vanhanajan luomutäysmaitoa
3 rkl
Pikakahvia
1½ tl
Vehnäjauhoa
1⅓ dl
Leivinjauhetta
1 tl
Täyte/kuorrute
75 g
Tomusokeri
150 g
Arla® Vanhanajan luomutäysmaitoa
1 rkl
Pikakahvia
1 tl
Tl rouhittuja hasselpähkinä
1