Paahtopaistia tai ulkofileetä
|
600 g |
---|---|
Rypsiöljy
|
|
Suolaa
|
¾ tl |
Hyppysellinen mustapippuria
|
|
Tuoretta timjamia
|
|
Kirsikkatomaatteja varsissa
|
300 g |
Laakerinlehteä
|
3 |
Merisuolaa
|
Tuoreita, vihreitä papuja
|
200 g |
---|---|
Inkivääriä
|
3 rkl |
Valkosipulinkynsi puserrettu
|
1 |
Mustapippuria
|
Tämä resepti herättää monissa lapsuusmuistoja perheen kokoontumisesta viikonloppulounaan ääreen. Tämä mehevä naudanlihapaistin ja kasvisten yhdistelmä, joka paistetaan hitaasti ja tarjoillaan rapeiden vihreiden papujen kanssa, on juuri sitä, mitä viikonlopun ruokailulta voi vain toivoa.
Tämän paistin suussa sulava mureus on matalan ja hitaan kypsennyksen ansiota. Tieteellisesti sanottuna hidas kypsentäminen pehmentää lihan sitkeät sidekudokset ja pitää lihan mehevänä. Kolme tärkeintä vinkkiä: ruskista lihan pinta ennen paistamista, käytä lihalämpömittaria, jotta saat aina täydellisen kypsyyden, ja anna lihan levätä vähintään 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.
Kastikkeen valmistaminen ylijäämämehusta on ilmeisin ja perinteisin yhdistelmä. Tee maissitärkkelysliemi (kaksi ruokalusikallista maissitärkkelystä sekoitettuna kahteen ruokalusikalliseen vettä), lisää tarvittaessa lisänestettä (vettä tai naudanlihalientä) ja sakeuta miedolla lämmöllä. Muita hyviä makuyhdistelmiä ovat kirpeä sinappikastike, pippurinen piparjuuri tai hedelmäinen chutney makeampana vaihtoehtona.
Perunat kaikissa muodoissaan - paahdetuista ja soseutetuista perunoista kermaisiin gratiineihin ja kirpeisiin salaatteihin - sopivat hyvin yhteen paahtopaistin kanssa. Runsas ja suolainen Yorkshire sopii myös erinomaisesti lisäkkeeksi, varsinkin kun siihen yhdistetään paksu kastike. Voit tarjoilla paahtopaistia myös tuoreen puutarhasalaatin, karamellisoitujen ruusukaalien tai paahdettujen vihannesten kanssa. Välipalana paahtopaistivoileipä ruisleipään tehtynä on mitä parhainta.