Fish & chips

Fish & chips

Fish & chips on herkullinen perinneruoka Isosta-Britanniasta. Annokseen kuuluu reilusti ranskalaisia perunoita ja uppopaistettu, leivitetty kalafilee.
https://www.arla.fi/reseptit/fish--chips/

Tee näin:

  • Valmista ensin kastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita kastike jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun valmistat ruoan.
  • Lämmitä öljy kattilassa noin 170 asteiseksi.
  • Leikkaa seiti puolisulana neljään palaan.
  • Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja mausta vehnäjauhot suolalla ja sitruunapippurilla.
  • Pyöritä seitin palaset ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
  • Leikkaa pestyt ja kuoritut perunat reiluiksi lohkoiksi. Valuta perunat hyvin ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperin avulla. Friteeraa perunoita auringonkukkaöljyssä noin 5 minuuttia. Anna perunoiden jäähtyä.
  • Paista perunat vielä toiseen kertaan ja tällä kertaa kullanruskeiksi. Valuta ja mausta suolalla.
  • Friteeraa kalafileitä muutama minuutti tai kunnes väri on kullanruskea. Anna fileiden valua hetki paperin päällä.
  • Tarjoa fish & chips Rhode Island-kastikkeen ja salaatin kera.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Ainekset

Seitiä
400 g
Vehnäjauhoa
1 dl
Kananmunia
2
Korppujauhoa
2 dl
Suolaa
1 tl
Sitruunapippuria
1 tl
Isoa Rosamunda perunoita
4
Auringonkukkaöljyä
Rhode Island -kastike
1 dl
Majoneesia
1 dl
Ketsuppi
3 rkl
Tl tulista chilikastiketta
2
Suolaa
Sitruunapippuria