Bebe-leivokset

Bebe-leivokset

Bebe-leivos on kahvipöydän ihastuttava herkku! Kuorrutteen voi halutessaan valmistaa tavallisesta tomusokerista ja värjätä erilaisilla elintarvikeväreillä.
https://www.arla.fi/reseptit/bebe-leivokset/

Tee näin:

  • Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot ja vaniljasokeri seokseen. Painele voideltujen leivosvuokien pohjille ja reunoille ohuesti taikinaa. Kypsennä pohjia uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10–12 minuuttia. Valmista täyte lisäämällä kattilaan kerma, maissitärkkelys, vaniljasokeri ja keltuainen. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Anna jäähtyä. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi ja lisää jäähtyneeseen kermaseokseen. Laita täytettä noin teelusikallisen verran murokuppeihin ja nosta jääkaappiin siksi aikaa kunnes täytteen pinta on jähmettynyt. Sekoita tomusokerit, sitruunamehu ja vesi tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutetta leivosten päälle ja koristele nonparelleilla.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on meille suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Ainekset

Pohja
100 g
Sokeria
½ dl
Vaniljasokeria
1 tl
Kananmuna
1
Vehnäjauhoa
2 dl
Täyte
1 dl
Maissitärkkelystä
1 rkl
Vaniljasokeria
1 tl
Kananmunan keltuainen
1
50 g
Sokeria
1 dl
Kuorrute
Tomusokeri
½ dl
Mansikkatomusokeria
½ dl
Sitruunamehua
2 tl
Vettä
1 rkl