Banh mi -patongit

Banh mi -patongit

30 minuuttia
Vietnamilaiset Banh Mi -patongit täytetään pikkelöidyillä vihanneksilla. Vihannesten pariksi sopii rapeaksi paistettu seitan tai kinkku. Maukas valkosipulituorejuusto viimeistelee kokonaisuuden.
https://www.arla.fi/reseptit/banh-mi--patongit/

Tee näin:

Porkkanoiden ja retikoiden valmistelu
  • Kuori ja leikkaa porkkanat ja retikka tulitikun ohuiksi siivuiksi ja siirrä kulhoon.
  • Kuumenna 1 dl sushietikkaa, ½ limen mehu, 1 dl sokeria ja ripaus suolaa kattilassa kunnes sokeri on sulanut.
  • Kaada etikka porkkanoiden ja retikoiden päälle ja anna marinoitua noin 20 minuuttia.
Kurkkujen valmistelu
  • Pese kurkku ja leikkaa kuorimaveitsellä ohuiksi soiroiksi.
  • Laita soirot kulhoon ja ripottele päälle loppu sushietikka, limen mehu, 2 tl sokeria ja ripaus suolaa.
  • Hienonna minttu ja sekoita kurkun joukkoon.
  • Jätä odottamaan muutamaksi minuutiksi.
Viimeistele bang mi -patongit
  • Leikkaa seitan tai kinkku erittäin ohuiksi siivuiksi ja paista rapeaksi pannulla.
  • Halkaise patongit ja levitä pohjalle reilu kerros tuorejuustoa.
  • Valuta porkkana-retikkasalaatista ylimääräinen neste ja nostele patongin täytteeksi.
  • Lisää paistettu seitan tai kinkku ja marinoidut kurkut. Viimeistele halutessasi korianterilla.
Valmis!

Ainekset

Banh mi -patongit
Pehmeää patongit
4
Porkkanaa
2
Retiisejä
10 cm
Sushietikkaa
1½ dl
Limetti
1
Sokeria pikkelöintiin
2 tl
Suolaa
Kurkku
1
Tuoretta minttua maun mukaan
Kinkkua tai seitania
200 g
Öljyä paistamiseen
Korianteria
1 prk
Lisää herkullisia ideoita
Banh mi
45 minuuttia
Banh mi
(2)